Saml booking system og kliniksystem

Er du klinikejer har du ofte brug for et kliniksystem med journalføring, diagram, kamerafunktion og mere til. Ved at samle booking kalender og kliniksystem er der både penge at spare og tid at hente. Find en udbyder, der gør det muligt at integrere booking system og kliniksystem. På den måde samler du de vigtigste funktioner ét sted og slipper for at have flere programmer åbne på en gang. Det giver et bedre overblik og gør det nemmere at navigere rundt i booking systemet. Samler du bookingkalender og kliniksystem er der også penge at spare. Det er muligt at finde systemer med online booking og online journal til under 600 kr. / md. Det giver typisk en besparelse på 3.000-4.000 kr. årligt sammenlignet med, hvis du skulle køre online booking og kliniksystem separat.

Saml bookingkalender og kassesystem

Når du får bookinger ind via dit online bookingsystem, er det en stor fordel at have mulighed for at foretage betalinger direkte via bookingsystemet. Har du et integreret kasse- og bookingsystem, får du hurtigt overblik over kunder og betalinger. Det giver kortere betjeningstid, da alle betalinger registreres direkte via bookingkalenderen. Udbydere af booking systemer tilbyder ofte funktioner, der gør det muligt at ordne faktureringsarbejdet hurtigt og nemt via din kasse. Når du samler booking system og kassesystem i ét, bliver det også nemmere at sende indberetninger til eksterne foreninger og virksomheder som Sygeforsikring Danmark, EDIFACT, Dinero, E-conomic eller andre. Det kræver dog, at dit booking system tilbyder integration til de pågældende foreninger og virksomheder.

Fri support alle hverdage

Før du vælger dit nye bookingsystem, skal du undersøge supportmulighederne hos din udbyder. Uanset hvor godt dit booking system fungerer, vil du altid have spørgsmål til dele af booking systemet. Du skal derfor kunne komme i kontakt med din udbyder. Normalt kan du forvente support via telefon og mail, men de bedste udbydere har også en chatfunktion tilknyttet deres supportafdeling. Du skal kunne komme i kontakt med din udbyder alle hverdage i tidsrummet ml. 8 og 17. Nogle udbydere pålægger ekstragebyrer for deres support, og det må herfra frarådes at vælge sådan en løsning. Sørg for at fri support indgår som en del af prisen, så får du mest muligt ud af dit booking system.

Brugervenlig bookingkalender

Når du begynder at bruge dit nye bookingsystem skal det være nemt at navigere rundt i. Det skal være overskueligt opbygget, så du nemt kan gå fra bookingkalender til kassesystem og kliniksystem. Booking systemet skal selvfølgelig være overskueligt opbygget, men du bør også forvente at få hjælp, hvis du mangler forståelse for nogle af booking systemets funktioner. Hjælpen kan bl.a. være videoer eller skriftlige guidelines. På den måde har du altid hjælp lige ved hånden. Det er en fordel, når du fx ikke kan huske, hvordan du sender fakturaer gennem kassesystemet eller sletter bookinger via booking kalenderen.

Hvad skal dit booking system kunne?

Det vigtigste til sidst; Når du skal finde dit nye online bookingsystem, kan du forvente, at udbyderen lever op til de fire ovenstående punkter. Når du har sikret, at udbyderen lever op til alle punkter, skal du nemlig selv på banen. Hvad har du af drømme og forventninger til dit bookingsystem? Alle klinikker er forskellige, og det afspejler sig også i de behov, der er. Er du en fodterapeut med ydernummer, har du brug for EDIFACT og MedCom-integration. Er du nyuddannede fodplejer vil du måske kunne sende nyhedsbreve og tilbudskampagner ud til dine kunder? Alle klinikker er forskellige, og derfor er det også vigtigt at finde et bookingsystem, der kan tilpasses din kliniks behov. Det er ærgerligt at betale for funktioner, som du ikke bruger, men det er også ærgerligt at mangle vigtige funktioner i din hverdag. Et sidste og afgørende råd skal derfor lyde; Find et bookingsystem, der lytter til dine behov!

 

Skal du bruge et nyt booking system? Find dit nye bookingsystem til klinik her

Læs også: 5 gode råd til at finde dit kliniksystem