Kliniksystem til terapeuter

Som terapeut skal dit kliniksystem ikke kun være et system bestående af en online journal og en online kalender; I dag skal dit kliniksystem samle hele din klinik i ét system og integrere alt fra online booking til statistik og kassesystem. Det skal give overblik over din klinik og frigøre tid i hverdagen.

 

1. Dit kliniksystem skal ligge i skyen

Du skal kunne logge ind på dit kliniksystem, uanset hvor du er. Med en cloudbaseret løsning har du altid adgang til dit kliniksystem. Et cloudbaseret system vil sige, at du via et web-login logger ind på dit system. På den måde kan du logge ind på både computer, tablet og smartphone. Det gør din hverdag mere fleksibel at kunne følge din klinik fra alle dine enheder.

 

2. Fri support alle hverdage & gennemskuelige priser

Dit kliniksystem klarer en stor del af de daglige opgaver, og det er vigtigt, at det fungerer uden problemer. Har du spørgsmål til dit udbyder, skal du kunne komme i kontakt med dem. Som udgangspunkt anbefales det, at der tilbydes support via telefon og mail, men i dag bør du også kunne chatte med din udbyder. Support skal selvfølgelig være en integreret del af prisen, og det skal være muligt at kontakte supporten alle hverdage i tidsrummet mellem 8 og 17. Når du aftaler en pris med din udbyder, skal prisen tydeligt fremgå. Mange bliver overrasket over ekstragebyrer på forskellige integrationer. Derfor er det vigtigt, at abonnementsprisen ligger fast, så du ikke bliver overrasket over ekstrafunktioner og andet. Det er normalt at tilbyde ekstrafunktioner og integrationer, men det bør tydeligt fremgå, når du tilvælger funktionen.

 

3. Brugervenlighed og online booking

Dit kliniksystem skal være nemt og brugervenligt at navigere rundt i. Det skal have en overskuelig opbygning og en intuitiv brugerflade. Hertil bør det være muligt at få adgang til et online booking system med online bookingkalender. Et online booking system giver både mere tid i hverdagen, da bookingerne kommer uden, du skal gøre noget. Det er samtidig med til at øge indtjeningen, da kunder kan booke tid, når du holder fri. Da det ikke er alle klinikejere, der ønsker at tilbyde online booking, bør det dog være muligt at vælge fra og til.

 

4. Saml kassesystem og kliniksystem

Ved at samle kassesystem og kliniksystem ét sted får du bedre overblik over din forretning. Et kassesystem kan integreres direkte på din computer eller tablet. Det gør det nemt at registrere betalinger. Har du også booking system koblet til dit kliniksystem, kan du ofte registrere betalinger inde på bookingen – nemt og hurtigt! Et kassesystem kan også lette arbejdet med at sende fakturaer og kvitteringer.

 

5. Vigtige integrationer

Som terapeut er du ofte afhængig af eksterne programmer for at kunne sende indberetninger, fakturaer eller ordne regnskabet. Derfor bør du undersøge, om dit kliniksystem tilbyder de integrationer, du har brug for. De fleste terapeuter har brug for at kunne sende indberetninger til Sygeforsikring Danmark. Det er derfor en essentiel integration, der i dag kan klares hurtigt via dit kliniksystems kasse. Er du terapeut med ydernummer, kræver dit kliniksystem integration med EDIFACT og MedCom. Det er derfor også en altafgørende funktion, der skal være på plads, hvis du fx er fodterapeut med ydernummer. Gider du ikke bruge så meget tid på regnskab og økonomi, anbefales det at finde et kliniksystem, der giver mulighed for at sende EAN-fakturaer og integrere med regnskabsprogrammer som E-conomic og Dinero. Nogle kliniksystemer tilbyder deres eget økonomisystem. Det er som udgangspunkt også en stor fordel at have et økonomisystem, der er en del af dit kliniksystem.

 

Mangler du et nyt kliniksystem?

Find dit nye kliniksystem her

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye kliniksystem? Ring på 27 88 98 41 eller skriv til ng@cbit.dk og få et gratis og uforpligtende møde.

 

Læs også: 5 gode råd til at finde dit booking system