Karantæneramt? Her er 4 gode råd til klinik- og salonejere

Situationen lige nu er svær for os alle. Dagligdagen står på hovedet, og det nærvær, vi alle elsker så meget, skal vi tage afstand fra. Det er derfor vigtigere end nogensinde, at vi tager os af hinanden.

Efter Regeringens udmelding om, at alle wellness- og servicefag skal lukke frem til d. 30. marts. Rammer det dig og din forretning – og dine kunder. Dog rækker regeringen allerede nu en hånd ud til de mindre virksomheder og vil dække en stor del af den tabte omsætning og de faste udgifter – herunder dit bookingsystem.

Læs mere om dette her: Hjælpepakke til klinikker, saloner og andre mindre virksomheder

Her hos CBIT har vi de sidste par dage gået i tænkeboks for at finde frem til, hvordan vi på bedst mulig måde kan bakke dig op, så du kommer sikkert gennem lukke-perioden. Det bliver en svær periode, men håndterer vi den fornuftigt og tænker positivt, skal vi nok komme ud på den anden side – måske endda med endnu flere aftaler i din kalender, end før.

Vi oplever allerede nu flere kunder med fuldt bookede dage i april, da flere booker forud for at sikre sig en ny tid.

Når nu forretningen er lukket, er det med at udnytte tiden til alt det, som du ikke fik gjort, da der var kunder i forretningen. Derfor har vi lavet en række tiltag, som styrker din forretning online, så du står endnu skarpere og dermed kan indhente det tabte, når du åbner igen.

1. Informér dine kunder – det skaber loyalitet

Det er en god idé at informere dine kunder om netop din situation på Facebook og på din hjemmeside – og send et link med, hvor dine kunder kan booke tid igen fra mandag d. 30/3, hvor lukke-perioden er sat til at ophøre (dog stadig usikkert). Det viser nærvær og skaber loyalitet, der fastholder kunden.
Har du brug for hjælp, sidder vores super-supportere klar på mail, chat og telefon.
Skriv til os på support@cbit.dk eller ring på 35 24 08 10.

2. Her og nu hjælp – til opsætning i systemet

Står du akut og mangler hjælp til, hvordan du lukker for din online booking, eller sender sms til dagens kunder, udsender nyhedsbrev m.m. Så hold øje med vores nye hjælpepunkt ”Corona – anbefalinger og FAQ”. Du finder hjælpepunktet på forsiden af CBIT Booking.
Hjælpepunktet bliver løbende opdateret med guides til systemet, og med spørgsmål og svar.

3. Simple tips til flere kunder

Vi har udviklet en serie simple tips, der viser, hvordan du nemt og hurtigt kan få flere aftaler i kalenderen. Du modtager det første tip allerede i dag.
Hver dag modtager du et tip i din indbakke – og nu har du jo tid til at gøre noget ved det.
Disse guides kommer til at omhandle din synlighed på Facebook, Google, Instagram, men der kommer også til at være praktiske tiltag, som i sidste ende øger din omsætning.

4. Gratis hjemmeside-opsætning

Har du længe overvejet at få en hjemmeside hos os, eller betaler du ALT for meget der, hvor du har din hjemmeside nu, kan du spare oprettelse, layout og domæneomkostninger. Normalt tager vi 2.995,- for det, men frem til d. 30. marts koster det gratis. Når siden er online, koster det normalprisen på de 199.- / mdr.
Smid en mail til opstart@cbit.dk, så hører du fra Katrine. Lige nu kan hun opsætte hjemmesider på under en uge.
Alle ovenstående tiltag gælder fra i dag til mandag d. 30/3.

Har du spørgsmål, eller skal vi hjælpe dig?

Tilmeld dig her, så kontakter vi dig.