“Vi ved godt at al begyndelse er svær”

I forbindelse med lanceringen af den nye kalender har vi været ude at snakke med en række kunder, der er begyndt at bruge den nye bookingkalender.

I Randers ligger klinikken, Den alternative. Her arbejder ejer, Marianne Lyhne, som zoneterapeut og akupunktør. Hun havde før skiftet brugt den gamle CBIT-kalender i ni år. Derfor krævede det også lidt tilvænning, da CBIT lancerede den nye bookingkalender i oktober måned: “Som med så mange andre ting, skal man lige vende sig til at bruge et nyt system”, forklarer hun.

Efter at have brugt kalenderen i et par dage, blev det dog nemmere for Marianne at navigere i den nye kalender: “Efter de første tre dage havde jeg lært kalenderen at kende. Nu gider jeg slet ikke tilbage til den gamle kalender”, tilføjer Marianne.

Nye fordele giver dig et bedre overblik

Efter at have lært brugerfladen at kende, begyndte Marianne også at opdage de fordele, hun fik med den nye kalender: “En af fordelene med den nye kalender er, at alt nu foregår i det samme vindue. Jeg slipper for at have en masse vinduer åbne på én gang. Det giver et bedre overblik over mine bookinger”.

Hertil, tilføjer Marianne, at den nye kalender gør det muligt at se alder på kunderne direkte på bookingen: “Det gør det nemmere at forberede sig på sine kunder”. Udover alderen viser bookingerne også hvor mange klip, de kunder med klippekort har tilbage: “Jeg sælger klippekort i min klinik. En af de store fordele ved den nye bookingkalender er, at det er muligt at se hvor mange klip den enkelte kunde har tilbage på kalenderforsiden. På den måde kan jeg i god tid informere kunderne om, hvornår de skal købe et nyt klippekort”.

Det tager selvfølgelig tid…

Som med så mange andre ting, ved vi godt at al begyndelse kan være svær, og at det ofte kræver tilvænning at tilgå en ny brugerflade. Hos CBIT BOOKING lytter vi derfor også opmærksomt til alle de forbedringsforslag, der er kommet.

Samtidig kan vi også kun anbefale alle vores kunder at lære den nye kalender at kende. Kalenderen er blevet lavet for at give alle vores kunder et bedre produkt. Som afslutning på interviewet, har Marianne også et godt råd til alle kunder: “Mit råd er at tage sig tid til at lære den nye kalender at kende, da jeg i dag er meget glad for at bruge den”.